De Zweverige Winkel
Unieke spirituele kadowinkel

De Kracht van DoTerra

Nu riep ik al vóór de opening van De Zweverige Winkel dat ik etherische oliën ging verkopen, aangezien dat heel goed bij de winkel én bij mij past. Ik wil graag een natuurlijk product uitdragen, een product die eerlijk is met een win-win voor alle partijen. Waarvan je weet dat wat je gebruikt goed is voor jou, maar ook voor de personen die het verbouwen en destilleren.

Nu had ik mij dit ideaal voorgenomen, ga het dan maar eens vinden ;)

Gelukkig heb ik niet lang hoeven te zoeken en heeft de olie min of meer mij gevonden. Afgelopen zomer heb ik Lorelei bezocht, een vrouwenfestival die inmiddels tien jaar bestaat, waarbij ik in aanraking kwam met Joyce Hellendoorn, oprichter van Lorelei, auteur en Soul Voice teacher. Via haar heb ik DoTerra leren kennen. 

Inmiddels heb ik een uitgebreide collectie oliën, verzorgingsproducten en supplementen waar ikzelf en mijn gezin allemaal gebruik van maken .

Mijn dochter slaapt heerlijk door de Lavendelolie waarvan ik een druppel op haar verwarmde knuffelsteen doe en verdund met een basisolie onder haar voeten smeer. Zelf vind ik de combinatie van lavendel, peppermint en frankinsence heerlijk om te ontstressen na een dag werken. Of ik gebruik Melaleuca tegen keelpijn en de Digestzen tegen buikpijn, misselijkheid en obstipatie. De toepassingen zijn eindeloos.

Waarom kies je voor doTerra?

doTerra is de grootste etherische oliën leverancier ter wereld en betekent ‘Gift van de Aarde’. Ze zijn een wetenschapsorganisatie en zijn constant bezig met het onderzoeken, verbeteren en ontwikkelen van nieuwe producten met wetenschappers en artsen. Naast het feit dat doTerra heerlijke en pure olie verkoopt van hoogwaardig kwaliteit, zijn zij een Fairtrade bedrijf. Lokale boeren in de armste gebieden ter wereld, floreren door hun handelsovereenkomst met doTerra. DoTerra ondersteunt naast de boer en zijn gezin ook de gemeenschap. Ze bouwt scholen, ziekenhuizen en waterputten om het leven, daar waar het al moeilijk genoeg is, een stuk aangenamer te maken. Zelfstandigheid staat daarbij hoog in het vaandel. Je helpt mensen pas echt door ervoor te zorgen dat ze zichzelf kunnen redden.

Fijn om te weten

doTerra is een directe verkoop organisatie en de producten kunnen niet in een winkel gekocht worden maar alleen via adviseurs. Waarschijnlijk ken je Tupperware, daar kun je het mee vergelijken. Het is een Amerikaans bedrijf en in Amerika is doTerra de nummer 1 organisatie in directe verkoop, wereldwijd staat doTerra op nummer 11. Op dit moment richt doTerra zich sterk op de Europese markt en in het voorjaar van 2017 was er een conventie gehouden in Amsterdam.  

Van alle klanten die doTerra hebben aangeschaft blijft 81% de producten bestellen na de eerste aankoop in het eerste jaar! Na 3 jaar is dit nog steeds 68%. Bij andere directe verkoop bedrijven ligt dit percentage op 10%. Ook zijn er veel gebruikers die uiteindelijk zo enthousiast zijn dat ze een eigen bedrijf starten en andere mensen gaan adviseren in natuurlijke gezondheidsoplossingen!

Belangrijkste punten

100% pure etherische oliën

100% zuiver, dus niet verdund

100% natuurlijk

gecertificeerd op therapeutische waarde (CPTG® certificatie)

geen synthetische bestanddelen

geen conserveringsmiddelen

geen pesticiden

geen chemische substanties

Het bedrijf

doTerra werd in 2008 opgericht door 7 ervaren business, wellness en etherische olie-experts. Er waren geen externe investeerders bij betrokken, de eigenaren hebben persoonlijk de start gefinancierd en bezitten 100% van het bedrijf. Ze geloofde in het product, veranderden hun levensstijl, namen een tweede hypotheken, werkten zonder inkomen uit het bedrijf te halen, zodat ze zonder investeerder konden blijven bestaan.  doTerra is nu de grootste oliemaatschappij ter wereld! Ik als ondernemer raakte geïnspireerd door dit mooie verhaal. Een ander belangrijk aspect voor mij is dat doTerra sterk gericht is op familie en vrouwen, wereldwijd bieden ze gezinnen zo veel mogelijkheden op een gezonde leefstijl.

Kwaliteit

De oliën van doTerra zijn zo fijn, doordat de planten groeien op de plek waar ze het best tot hun recht komen. Er word gekeken naar de toestand van de grond, klimaat, hoogte en oogstseizoen. Dit leidt er toe dat de oliën zeer hoog in kwaliteit zijn. Als de plant zijn volste potentie leeft, dan is dit terug te zien in de olie. D.m.v. testen wordt ook alleen de olie geselecteerd die aan de hoge kwaliteitseisen van doTerra voldoen. Momenteel wijzen zij nog steeds 70% van het aanbod in olie af.  

Uitleg doTerra

Zuivere oliën CPTG

Alle oliën van doTerra worden 5 tot 6 keer getest. Zo gebeurt dit intern door experts en extern door o.a. onafhankelijke etherische olie chemie expert Dr. Pappas.  

Om de hoge kwaliteit te waarborgen heeft doTerra een interne standaard ontwikkeld genaamd Certified Pure Therapeutic Grade (CPTG). Dit wordt gecontroleerd door 3 laboratoria. Kijk voor meer informatie op www.doTerrablog.com  

Onderop elk flesje staat een code. Wanneer je een testrapport wilt inzien ga je naar www.sourcetoyou.com en vul daar je code in.

DOTERRA Healing Hands Foundation

DOTERRA heeft een non-profit doel; Healing Hands Foundation. Ze streven er naar genezing en hoop aan de wereld te brengen, een leven vrij van ziekte en armoede. Ook leren ze verschillende culturen zelfredzaam te zijn. De foundation wordt gefinancierd door de leden, medewerkers en de leidinggevenden. Zij hebben de mogelijkheid om geld te doneren of op andere manieren, zoals evenementen of verkoop van speciale producten.

 Filmpje Lemongrass sourcing

 

Interesse in hoe je van je hobby je beroep kan maken? Lees dan verder...

 

Winstmodel doTerra

Sparen door te bestellen

Bestellen kan op verschillende manieren en is afhankelijk van jouw gebruik. Twijfel je? Ik kan je adviseren om voor jou de beste keuze te maken.

Let op, de bestelling verloopt via doTerra en zij regelen ook de verzending.  

Bestellen met korting

Wanneer je meerdere producten wilt aanschaffen (totaal voor minimaal €100,-) is het interessant om voor een voordeel account te kiezen. Je schrijft je eenmalige in ( € 25,- incl btw administratiekosten) en vanaf de eerste bestelling ontvang je direct 25% korting op alles. Wanneer je voor een starters kit kiest krijg je gratis een voordeel account van 1 jaar! (Download hierboven de uitleg over Home Essentials kit en lees wat je allemaal kan met je starterskit.)

Wanneer je geen voordeel account aanschaft betaal je 25% meer.

Verzendkosten

Verzendkosten zijn standaard € 7,- ex btw. doTerra vergoedt deze kosten ook weer in punten die later in te zetten zijn.

Bestel je maandelijks of eerste inschrijving dan krijg je 100% van de verzendkosten in punten bijgeschreven (7 punten), dit kun je inzetten bij een volgende bestelling en dus zijn de verzendkosten eigenlijk gratis.

Loyalty Rewards programma

Wil je meer halen uit je voordeel account dan is het mogelijk om te sparen voor gratis producten via het Loyalty Rewards-programma (LRP)!

Met het LRP programma spaar je voor gratis producten, vergelijk het met airmiles. Als deelnemer spaar je bij je bestelling punten die kunnen worden gebruikt om producten mee aan te schaffen. Hoe langer je meedoet aan het programma, des te meer punten je kunt sparen: tot wel 30% van je totale maandelijkse aankopen!

Op je prijslijst staat duidelijk vermeld hoeveel pv punten een product heeft.

Voorbeeld: je plaatst een bestelling van € 65,- / 60 pv punten, hier ontvang je als je net start 10% , dus 6 punten over. Als je een jaar lang bestellingen van minimaal 50 pv hebt geplaatst gaat je percentage ieder kwartaal omhoog en ontvang je, na dat jaar, iedere maand 30 % over je bestelling in pv punten. In dit voorbeeld zou je dus 60 pv punten = 18 punten cadeau krijgen!

 

En zijn wel wat voorwaarden:

Minimaal maandelijkse LRP bestelling van 50 PV om productpunten te verdienen.

LRP bestellingen moeten meer dan 50 PV per bestelling bevatten om een percentage hoger te kunnen komen.

Bestellingen is minimaal 1 PV om zowel het LRP niveau  (%) als eerder verdiende punten te behouden. Dus als je een keer niet zoveel wilt bestellen is er niets aan de hand en ben je je punten niet kwijt. Alleen spaar je dan geen punten die maand en ga je in % niet omhoog.

Je moet minstens 60 dagen LRP-deelnemer zijn voordat punten  kunnen worden ingewisseld.

Je eerste bestelling is nooit een LRP bestelling  

De LRP percentages die ieder kwartaal kunnen stijgen tot maximaal 30%

Maand acties

Je kunt meedoen met “the product of the month”. Wanneer je voor de 15e van de maand voor 125 pv punten besteld krijg je gratis een product, dit is elke maand iets anders. Dit is soms een flesje orange maar ook regelmatig een 5 ml flesje van een wat duurdere olie.

Iedere maand is een actie product welke met 10% korting aangeschaft kan worden

Ook is er regelmatig een 200 PV punten actie. Wanneer je voor 200 pv punten besteld krijg je een dure olie of andere product gratis. Zo was het in december de Frankincense en in maart de Deep Blue Rub + Deep Blue Touch. Dit zijn hele fijne acties om je kennis te laten maken met nieuwe fijne producten die je los misschien niet zo snel aanschaft.

 

 Bouwen

Met doTerra kan je ook je eigen inkomsten genereren. Dit kan op twee manieren, nl dmv een Power of 3 of dmv je rang verhogen en de commissies die daar bij horen. Uiteraard zijn de twee methoden tegelijkertijd toe te passen.

 

Power of 3

Als je zelf een lrp hebt van minimaal 100pv en onder jou op je frontline, drie mensen die ook een lrp hebben van minimaal 100pv met een totaal teamvolume van 600pv, dan verdien jij 50euro Dit loopt verder op als de mensen onder jou hetzelfde doen. Jij kan hen hiermee helpen, door enrollments (mensen die je inschrijft) te plaatsen op een gunstige plek in jouw boompje. Zie plaatje hierboven voor visuele toelichting.

 

Groeien in rang

Dmv te groeien met je team, dus mensen onder jou in te schrijven, gaat jouw teamvolume omhoog. Je volume is het aantal pv’s die besteld worden door alle mensen die onder jou staan ingeschreven per maand. Zo ben je Welness Advocate bij een volume van 50pv. Dit is je eigen minimale lrp bestelling van 50pv. Om geld te gaan verdienen wordt er van je verwacht dat je zelf een maandelijkse bestelling doet van 100pv. Dan pas kan je doorgroeien naar de volgende rang. Manager wordt je bij 500pv en Director bij 1000pv. De volgende stap is Executive 2000pv en Elite 3000pv.

Een mooi maandinkomen verdien je vanaf dat je Zilver bent geworden. Een gemiddeld maandinkomen ligt dan rond de 2500,- euro. De voorwaarden hiervoor zijn dat je zelf een lrp hebt van minimaal 100pv en minmaal drie zelf aangemelde Elites in je team.  

Zie onderstaande link naar de Bouw brochure die ook in je startersmapje zit.

http://media.doterra.com/nl/nl/brochures/building-brochure.pdf

 

Fast Start commissie

Op het moment dat je iemand inschrijft wordt je door doTerra beloont met een fast start commissie. Dit bedraagt 20% van het ex BTW bedrag waarmee men zich inschrijft. Stel iemand wil zich inschrijven met een Bussiness leader enrollment kit twv 2250,- (en geloof me dat gebeurt echt), dan verdien jij 400 euro!!!  

Dit bedrag wordt bijgeschreven bij MY EARNINGS die je kan terugvinden onder je Dashboard.

Blijkbaar ben je oprecht geïnteresseerd, want anders zou je niet alles gelezen hebben tot nu. Dat was nl best een aardig lapje tekst ;)

Wil jij graag werken met DoTerra, dan kan je met mij contact opnemen via info@dezweverigewinkel.nl

Ik ga jou begeleiden, je kan met al je vragen bij me terecht, ik geef voor mijn team gratis workshops, je kan altijd komen snuffelen aan de oliën of in de boeken die ik in de winkel heb liggen, ik maak je wegwijs in het systeem van DoTerra, voeg je toe aan een besloten Facebookgroep ÉN als je daar behoefte aan heb, kan ik je coaching bieden om jouw bedrijf tot een succes te maken.

Wil je geen eigen bedrijf en wel graag gebruik maken van de oliën, dan neem je uiteraard ook contact met mij op. Als ik je inschrijf met een eigen account, dan gelden voor jou dezelfde voordelen.

Als klein extraatje krijg je van mij tijdens sommige acties ook nog een flesje Wild Orange cadeau.

Eerst zien en dan geloven?? Meld je dan aan voor de workshops Aromatherapie of maak met mij een afspraak zodat ik je alles kan laten ruiken en natuurlijk erover kan vertellen.

Nu wil je natuurlijk weten wanneer die workshops zijn, zie onze agenda, meld je aan voor de Nieuwsbrief of volg ons op Facebook